De praktijk — Vesta Twente

‘Vesta’ was voor de romeinen de godin van het vuur. Samen brengen we jou weer op topniveau. Of dat nu door middel van fysiotherapie is, of osteopathie: we zorgen dat de vlam binnenin, die nodig is voor het herstel, weer gaat branden!

Je kan bij Vesta Twente terecht voor fysiotherapie en osteopathie. Onze fysiotherapeuten zijn gevestigd binnen sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal, en onze osteopaat zit in Oldenzaal bij het station en in Enschede in centrum voor complementaire zorg Intenzi. Wat ook nodig is, onze locaties zijn goed bereikbaar vanaf de snelweg, centrum of omliggende plaatsen als Enschede, Lonneker, Rossum, Hengelo en meer.

Tomas Nijhuis, osteopaat

Het menselijke lichaam fascineerde me altijd al. Hoe het als geheel functioneert en ook hoe het reageert op externe prikkels als stress, voeding en fysieke belasting. En nog belangrijker: hoe het herstelt van te veel prikkels, zodat je weer zonder klachten functioneert.

Het is voor ons heel ‘gewoon’ dat klachten verdwijnen, maar eigenlijk zit het lichaam heel complex in elkaar. En dat boeit me elke dag, ook als ik niet aan het werk ben. Het thuisfront kan erover meepraten. Ik ben ‘bezeten’ van mijn vak en ik doe niets liever dan het hoogst haalbare bereiken, samen met mijn patiënten. Mijn gezin steunt me daarin. En daardoor kan ik me blijven ontwikkelen en regelmatig cursussen en opleidingen volgen.

In de afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld:

Tomas Nijhuis
Osteopathie (International Academy of Osteopathy)2012-2017
Korte hefboommanipulaties met Daryl Herbert (FICO)2018
Kinesiologie bij metabole problematieken (kPNI)2018-2019
AK en PNI – Clinical Reasoning (kPNI)2019
Integratie binnen de toegepaste kinesiologie (kPNI)2019
Osteopathie in de sport (Panta Rhei)  2019 – 2022
Immunological Warrior (kPNI)       2020
Evolutionaire Fysiologie (Evost)2021-2022

Naast werken en studeren rijd ik zelf graag op de mountainbike en ik loop af en toe hard. Ik kijk er naar uit om je in onze praktijk te ontmoeten en aan jouw doelen te werken. 

Jonne Doornberg, fysiotherapeut

In 2016 studeerde ik als fysiotherapeut af en ik ging meteen aan de slag in een eerstelijnspraktijk. Daar had ik een breed werkveld en ik volgde aanvullende cursussen in diverse richtingen. Bijvoorbeeld manuele therapie Marsman, waarbij ik het hele bewegingspatroon onderzoek, om te kijken waar gewrichten niet goed samenwerken. Of dry needling, een behandelmethode waarbij ik met een naald de verdikking van een spier aanprik om bijvoorbeeld pijn of stijfheid te verhelpen. Ook deed ik Fascia Distortion module I&II, die zich richt op het bindweefsel. Ik ontdekte in de praktijk dat ik vooral graag met kinderen werk. Daarom volg ik nu een masteropleiding tot kinderfysiotherapeut.

Jonne Doornberg

Ik geniet er elke dag van om samen met onze cliënten aan hun doelen te werken. En dat is heel afwisselend, want iedereen heeft zijn eigen doel. Voor de één is dat zelfstandig boodschappen kunnen doen en voor de ander is dat een persoonlijk record halen tijdens het hardlopen. Wat je doel ook is: ik help je graag om beter te bewegen of te functioneren. Dat doe ik ook op locatie Vondersweijde, waar sporters in de fitnessruimte of in het water lekker bezig zijn om hun conditie of prestaties verbeteren. Ik geef ze graag tips en beantwoord de vragen.

Zelf sport ik ook graag. Je vindt me regelmatig op het hockeyveld of in de bossen met onze Berner Sennen Nala En die gaat natuurlijk ook mee als we eropuit trekken in ons eigen camperbusje.

Patricia van Laar, fysiotherapeut

Ik ben afgestudeerd in 2019 als fysiotherapeut. Tijdens mijn ontwikkeling tot fysiotherapeut heb ik mij vooral gericht op sportfysiotherapie, omdat dit mij het meeste aansprak. 

Mijn ervaring als fysiotherapeut in de praktijk heb ik opgedaan bij de KNVB in Zeist, in een sport medisch centrum en bij FC Twente/Heracles. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jonne-foto-site.png
Patricia van Laar

Ik heb een aantal cursussen gevolgd, waaronder Fascia Distortion Module 1 en ook heb ik mij verdiept in de revalidatie na Covid-19. 

Covid-19 kan veel impact hebben op de gezondheid en het dagelijks leven van de getroffenen, daarom wil ik als Covid 19 Rehab Specialist deze patiëntengroep helpen weer zo fit mogelijk te worden. 

Ik ben een energieke en enthousiaste fysiotherapeut met een passie voor behandelen, coachen en het begeleiden van mijn patiënten richting hun doelstelling/hulpvraag. Ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Naast het zijn van een fysiotherapeut ben ik ook een gecertificeerde personal trainer en heb samen met mijn partner een eigen onderneming genaamd: Fearless Personal Training.

In mijn vrije tijd vindt ik het leuk om te basketballen, voetballen, fitnessen en muziek te maken. Ik ben opgegroeid in Julianadorp en vind het heerlijk om af en toe even uit te waaien op het strand.