De praktijk — Vesta Twente

‘Vesta’ was voor de romeinen de godin van het vuur. Samen brengen we jou weer op topniveau. Of dat nu door middel van fysiotherapie is, of osteopathie: we zorgen dat de vlam binnenin, die nodig is voor het herstel, weer gaat branden!

Je kan bij Vesta Twente terecht voor fysiotherapie en osteopathie. Onze fysiotherapeuten zijn gevestigd binnen sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal, en onze osteopaat zit in Oldenzaal bij het station en in Enschede in centrum voor complementaire zorg Intenzi. Wat ook nodig is, onze locaties zijn goed bereikbaar vanaf de snelweg, centrum of omliggende plaatsen als Enschede, Lonneker, Rossum, Hengelo en meer.

Tomas Nijhuis, osteopaat

Het menselijke lichaam fascineerde me altijd al. Hoe het als geheel functioneert en ook hoe het reageert op externe prikkels als stress, voeding en fysieke belasting. En nog belangrijker: hoe het herstelt van te veel prikkels, zodat je weer zonder klachten functioneert.

Het is voor ons heel ‘gewoon’ dat klachten verdwijnen, maar eigenlijk zit het lichaam heel complex in elkaar. En dat boeit me elke dag, ook als ik niet aan het werk ben. Het thuisfront kan erover meepraten. Ik ben ‘bezeten’ van mijn vak en ik doe niets liever dan het hoogst haalbare bereiken, samen met mijn patiënten. Mijn gezin steunt me daarin. En daardoor kan ik me blijven ontwikkelen en regelmatig cursussen en opleidingen volgen.

In de afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld:

Tomas Nijhuis
Osteopathie (International Academy of Osteopathy)2012 – 2017
Korte hefboommanipulaties met Daryl Herbert (FICO)2018
Kinesiologie bij metabole problematieken (kPNI)2018 – 2019
AK en PNI – Clinical Reasoning (kPNI)2019
Integratie binnen de toegepaste kinesiologie (kPNI)2019
Osteopathie in de sport (Panta Rhei)  2019 – 2022
Immunological Warrior (kPNI)       2020
Evolutionaire Fysiologie (Morphologicum)2021 – 2022
Fluidiek Systeem (Pro Osteo)2021
Neuro-Endocrien-Immunologie (Pro Osteo)2022

Naast werken en studeren rijd ik zelf graag op de mountainbike en ik loop af en toe hard. Ik kijk er naar uit om je in onze praktijk te ontmoeten en aan jouw doelen te werken. 

Jonne Doornberg, fysiotherapeut

In 2016 studeerde ik als fysiotherapeut af en ik ging meteen aan de slag in een eerstelijnspraktijk. Daar had ik een breed werkveld en ik volgde aanvullende cursussen in diverse richtingen. Bijvoorbeeld manuele therapie Marsman, waarbij ik het hele bewegingspatroon onderzoek, om te kijken waar gewrichten niet goed samenwerken. Of dry needling, een behandelmethode waarbij ik met een naald de verdikking van een spier aanprik om bijvoorbeeld pijn of stijfheid te verhelpen. Ook deed ik Fascia Distortion module I&II, die zich richt op het bindweefsel. Ik ontdekte in de praktijk dat ik vooral graag met kinderen werk. Daarom volg ik nu een masteropleiding tot kinderfysiotherapeut.

Jonne Doornberg

Ik geniet er elke dag van om samen met onze cliënten aan hun doelen te werken. En dat is heel afwisselend, want iedereen heeft zijn eigen doel. Voor de één is dat zelfstandig boodschappen kunnen doen en voor de ander is dat een persoonlijk record halen tijdens het hardlopen. Wat je doel ook is: ik help je graag om beter te bewegen of te functioneren. Dat doe ik ook op locatie Vondersweijde, waar sporters in de fitnessruimte of in het water lekker bezig zijn om hun conditie of prestaties verbeteren. Ik geef ze graag tips en beantwoord de vragen.

Zelf sport ik ook graag. Je vindt me regelmatig op het hockeyveld of in de bossen met onze Berner Sennen Nala En die gaat natuurlijk ook mee als we eropuit trekken in ons eigen camperbusje.

Niels Engberink, fysiotherapeut

In 2021 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan hogeschool Saxion in Enschede. Tijdens mijn opleiding en verschillende stages heb ik gemerkt dat ik veel affiniteit heb met sportfysiotherapie en daarom ben ik in februari 2022 gestart met de master musculoskeletaal om sportfysiotherapeut te worden. In deze tijd heb ik ervaring op mogen doen met het begeleiden van huidig topsporters en topsporters van de toekomst. Naast mijn master zal ik verschillende cursussen gaan volgen om mezelf te blijven ontwikkelen als therapeut en zoveel mogelijk patiënten op met hun specifieke klachten kan helpen

Naast fysiotherapie ben ik zelf graag ook de hele dag bezig met sport. Zelf speel ik in het eerste team van hockeyclub O.H.C. Bully in Oldenzaal en staan we 3 avonden per week op het veld om te trainen en spelen we iedere zondag een wedstrijd. Van mezelf zit ik heel geïnteresseerd en ambitieus in elkaar en deze eigenschappen probeer ik op de werkvloer dan ook zo goed mogelijk te gebruiken om het beste uit jullie naar boven te halen en er alles uit te halen wat erin zit. Binnen de praktijk zal ik werkzaam zijn op locatie Vondersweijde, spreek me gerust een keer aan als je een vraag hebt of een afspraak wilt maken!