Gewrichtsklachten of artrose? Wij helpen u graag!

Gewrichtsklachten komen in vele vormen, en bij alle leeftijden voor. De klachten variëren van zeer milde klachten tot aan klachten die als zeer pijnlijk worden ervaren. De klachten komen niet altijd voort uit het gewricht zelf. Bij sporters worden de klachten regelmatig veroorzaakt door de spieren en het weefsels rondom het gewricht. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de oorzaak van de klachten om hier samen een behandelingsplan voor op te stellen.

Bij de patiënten met artrose maken we gebruik van therapie in het water om de druk te verminderen op momenten dat de pijn te heftig is. Wanneer de klachten mild genoeg zijn om fitness toe te passen gaan we hier mee verder. Tijdens de therapie ligt de focus op het versterken van de spieren en daarmee het verminderen van de klachten.

Voor de sporters met klachten maken we eveneens gebruik maken van het water. Het lijkt laag qua intensiteit, maar wacht maar een dag af! Ook hier zullen wij de behandeling afstemmen op de soort klachten, maar vooral op het doel van de patiënt.

Er word altijd gezocht naar een zo ideaal mogelijke afstemming zijn tussen training (in het water dan wel in de fitness) gecombineerd met therapieën in de behandelkamer.

Met de therapieën die wij aanbieden zoals Dry Needling, FDM en Medical Taping kunnen wij heel specifiek zorgen dat de druk afneemt in het gewricht, en het weefsel rondom het gewricht ontspant en versoepeld. Dit is ook heel belangrijk bij overbelastingen van de spieren en pezen.

Mocht je benieuwd zijn of wij wat voor jou kunnen betekenen? Laat dan jou gegevens achter op de site en we nemen we zo snel mogelijk contact op, of bel naar 0541-700202.