Immuunsysteem

Problemen met uw immuunsysteem?

In een wereld waarin stress, allergieën en auto-immuunziekten steeds vaker voorkomen, is de zoektocht naar manieren om het immuunsysteem te versterken relevanter dan ooit. Het immuunsysteem, een complexe verzameling van cellen, weefsels en organen die samenwerken om het lichaam te beschermen tegen infecties, speelt een cruciale rol in onze gezondheid en welzijn.

Hoe werkt het immuunsysteem?

Het immuunsysteem van het menselijk lichaam is een verfijnd verdedigingsmechanisme tegen ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën en parasieten. Dit systeem kan worden onderverdeeld in twee hoofdcomponenten: het aangeboren immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem.

Het aangeboren immuunsysteem

Het aangeboren immuunsysteem is de eerste verdedigingslinie van het lichaam. Het is al actief vanaf de geboorte en reageert snel op ziekteverwekkers. Dit systeem omvat fysieke barrières zoals de huid en slijmvliezen, die voorkomen dat ziekteverwekkers het lichaam binnendringen. Daarnaast zijn er cellen zoals macrofagen en neutrofielen die ziekteverwekkers kunnen herkennen en vernietigen door processen zoals fagocytose, waarbij ziekteverwekkers worden ingesloten en afgebroken (1).

Kom met ons in contact

Wil jij ook jouw immuunsysteem verbeeren? Plan een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.