Dry Needling

Wat is Dry Needling

Als fysiotherapeuten zijn we voortdurend op zoek naar effectieve behandelingen om patiënten te helpen herstellen van pijn en blessures. Een van de technieken die bruikbaar is, is Dry Needling. In deze blog gaan we dieper in op wat Dry Needling is, hoe het werkt en waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn op de behandelingen die we aanbieden.

Dry Needling is een behandelmethode die gericht is op het verlichten van pijn en het verbeteren van de functie van spieren die gespannen zijn en triggerpoints bevatten. Het maakt gebruik van dunne naalden die direct in de triggerpoints worden ingebracht, zonder dat er vloeistoffen worden geïnjecteerd, vandaar de term ‘dry’ (droog) in Dry Needling.

Waarom Dry Needling een effectieve behandeling is

  • Gerichte pijnverlichting: Dry Needling richt zich rechtstreeks op de bron van pijn, namelijk de triggerpoints in de spieren. Dit kan leiden tot snelle verlichting van pijn en ongemak.
  • Verbetering van bewegingsbereik: Door gespannen spieren los te maken, kan Dry Needling het bewegingsbereik verbeteren en de flexibiliteit van het lichaam vergroten.
  • Onderdeel van een holistische behandeling: Dry Needling kan worden geïntegreerd in een holistische benadering van behandeling, samen met andere fysiotherapeutische technieken zoals oefentherapie, mobilisatie en massage.
dry-needling behandeling

Kom met ons in contact

Denk je dat Dry Needling wat voor jou kan zijn, plan dan een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.