Motorische Ontwikkeling

Het Belang van Motorische Ontwikkeling bij Kinderen: Hoe Een Kinderfysiotherapeut Kan Helpen bij Ontwikkelingsproblemen

De motorische ontwikkeling is voor het welzijn en de zelfredzaamheid van kinderen erg belangrijk. In dit blog wil ik de nadruk leggen op de motorische mijlpalen bij kinderen, de tekenen van motorische ontwikkelingsproblemen en hoe een kinderfysiotherapeut kan helpen bij het spelenderwijs ondersteunen van kinderen wiens ontwikkeling niet zoals verwacht verloopt.

Tekenen van Motorische Ontwikkelingsproblemen

Niet alle kinderen ontwikkelen zich volgens hetzelfde tempo en sommige kinderen kunnen problemen ondervinden bij het bereiken van motorische mijlpalen. Enkele tekenen dat een kind moeite heeft met motorische ontwikkeling zijn:

  • Vertraagde verwerving van mijlpalen: Als een kind langzamer is in het bereiken van mijlpalen dan zijn leeftijdsgenoten.
  • Onhandigheid: Het kind kan moeite hebben met het uitvoeren van eenvoudige motorische taken zoals springen, gooien of vangen.
  • Evenwichtsproblemen: Het kind kan moeite hebben met het handhaven van evenwicht tijdens activiteiten zoals lopen of zitten.
  • Fijne motorische problemen: Het kind kan moeite hebben met het vasthouden van een potlood, knippen met een schaar of het sluiten van knopen.
motorische ontwikkeling behandeling

Kom met ons in contact

Heb je vragen over de motorische ontwikkeling van je kind, plan dan een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.