Sportblessures

Sportblessures - en het voorkomen hiervan

In 2022 waren er een totaal van 4,3 miljoen blessures waarvan 2,6 miljoen leidde tot ernstige mate van sportverzuim. Ook bleek dat in 2021-2022 één op de vier sporters gestopt waren met de sport waar ze de blessure hebben opgelopen. 70% vond hun weg gelukkig weer terug naar het sportveld maar 30% stopte na een blessure helemaal met sporten. (1)

Deze cijfers laten zien dat het heel belangrijk is om goed te herstellen van een sportblessure en de goede zorg te krijgen zodat het herstel goed verloopt.

sportblessures behandeling

Sportblessures voorkomen

Het is op het gebied van sportblessures dan ook heel belangrijk om ook preventief te kijken, hoe kunnen we samen zorgen dat de kans op een blessure zo klein mogelijk is. Onze Sportfysiotherapeut is hierin gespecialiseerd om te kijken wat mogelijke risicofactoren zijn voor het opstarten van sport of als er al kleine signalen van overbelasting ontstaan. Er zal dan een analyse gemaakt worden van het lichaam om tot een adequaat plan te komen om klachten te voorkomen.

Kom met ons in contact

Heeft u een sportblessure of wilt u dit preventief behandelen? Plan snel een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.