Spierblessures

Spierblessures, hamstring / lies en andere spieren

Bij Vesta Twente zijn wij door onze specialisaties Sportfysiotherapie en Osteopathie de plek om te zijn voor herstel en voorkomen van spierblessures. Spierklachten kunnen zeer belemmerend zijn in het uitvoeren van de sport maar ook dagelijks leven of op het werk.

Verschillende variaties

Spierletsels worden vaak gegradeerd op basis van de ernst van het letsel. De meest gangbare gradatie wordt vaak aangeduid als de ‘strain’ of ‘verrekking’ gradatie, en deze kan variëren van mild tot ernstig:

  1. Graad I (Mild): Dit is een lichte verrekking waarbij een paar spiervezels zijn uitgerekt of licht beschadigd. Symptomen kunnen mild zijn, zoals lichte pijn, zwelling en mogelijk wat beperking in beweging, maar er is meestal geen verlies van spierfunctie.
  2. Graad II (Matig): Dit omvat een matige verrekking waarbij meer spiervezels zijn beschadigd. Symptomen zijn vaak meer uitgesproken, zoals matige pijn, zwelling, blauwe plekken en beperkingen in beweging. Het kan ook moeilijker zijn om kracht uit te oefenen met de aangetaste spier.
  3. Graad III (Ernstig): Dit is een ernstige verrekking waarbij de spier of pees deels gescheurd is. Dit gaat vaak gepaard met ernstige pijn, aanzienlijke zwelling, blauwe plekken en vaak een duidelijk verlies van spierfunctie.
  4. Graad IV (Zeer Ernstig): Dit is een volledig scheur van de spier of pees, er is directe afname van functie en vaak een voelbare ‘deuk’ in de spier. (3)

Het is belangrijk om goed vast te stellen welke schade aanwezig is, wat de oorzaak van het letsel is en welke factoren van invloed zijn geweest bij het ontstaan van de klachten. Goede diagnostiek en onderzoek is hierin belangrijk. Dat is wat wij bij Vesta Twente voor jou als sporter kunnen betekenen.

Kom met ons in contact

Heeft u spierklachten waar je zo snel mogelijk van af wilt? Plan snel een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.