Vermoeidheid — Vesta Twente

Iedereen is wel eens moe. Dit kan te maken hebben met de omstandigheden op werk, in de privé of een andere (meestal tijdelijke) externe invloeden waardoor wij ons wat vermoeider voelen dan normaal. Maar bij sommigen onder ons houdt dit nog langer aan dan een paar dagen of weken en dan spreken we van chronische vermoeidheid. In extreme gevallen wordt en dan medisch gesproken over Chronisch Vermoeidheid Syndroom of ME.

Belangrijkste reden hiervoor wordt gevonden in de fabriekjes in onze cellen, namelijk de mitochondriën, deze zorgen dat wij voldoende energie beschikbaar hebben om te kunnen functioneren. Ook wordt een tekort aan goed stoffen die wij uit voeding halen in verband gebracht met deze vorm van vermoeidheid, dan wordt er gesproken over een disbalans tussen vrije radicalen (de ‘slechte’) en antioxidanten (de ‘goede’).

Via osteopatisch onderzoek en behandeling kunnen we uitzoeken waar bij jou mogelijk de oorzaak ligt, zodoende kunnen we weer gaan werken aan een vitaler leven.

Voor iedereen kunnen andere factoren van invloed zijn op vermoeidheid, mocht je na het lezen van deze informatie benieuwd zijn of ik wat voor je kan betekenen? Laat dan een berichtje achter op de site of bel naar 0541-291105.

Interessant detail is dat er wordt verwacht dat, door de miljoenen Corona besmettingen wereldwijd, er een piek in het aantal patiënten met chronische vermoeidheid/ME zal ontstaan. Dit omdat de klachten van post-corona vermoeidheid gelijke symptomen laat zien als chronische vermoeidheid/ME.

Belangrijkste bron gebruikt voor dit artikel:

“Role of mitochondria, oxidative stress and the response to antioxidants in myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome: A possible approach to SARS-CoV-2 ‘long-haulers’? – Wood, E. et al.