Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij Vesta Twente

Welkom bij Vesta Twente, dé plek waar zorg en expertise samenkomen. Bent u een sporter die kampt met blessures of wilt u uw sportprestaties verbeteren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ontdek de voordelen van sportfysiotherapie en laat ons u begeleiden op uw weg naar een snel en duurzaam herstel. Maak hier een afspraak bij onze sportfysiotherapeut.

Welke klachten behandelt de sportfysiotherapeut?

Spierscheuringen en spierverrekkingen, zoals bijvoorbeeld een hamstring of lies ruptuur.
Postoperatieve revalidatie na een sport gerelateerde operatie, zoals bijvoorbeeld na een voorste kruisbandreconstructie of meniscusoperatie.
Gewrichtsproblemen zoals bijvoorbeeld enkel- of knieblessures.
Peesirritaties, zoals bijvoorbeeld achillespees tendinopathie.
Overbelastingsklachten, zoals bijvoorbeeld shin splint of tenniselleboog.
Advies en begeleiding bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van sportprestaties.

Dit zijn slechts een greep uit de klachten die onze sportfysiotherapeut kan behandelen. Heb jij last van een andere sport gerelateerde blessure? Aarzel dan niet om vooral contact op te nemen.

Technieken en behandelingen

Bij Vesta Twente wordt er binnen de sportfysiotherapie gebruik gemaakt van verschillende behandelmethoden en principes. Deze behandelmethoden zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Hieronder een greep uit de behandelmethoden en principes die onze sportfysiotherapeut onder andere aanbiedt:

 • Mobilisatietechnieken: Manuele technieken kunnen worden ingezet om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren en spierspanning te verminderen.
 • Oefentherapie: Gerichte oefeningen worden gebruikt om de spierkracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren. Dit kan zowel krachttraining, stabilisatieoefeningen als functionele training omvatten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van de theorieën van Frans Bosch en motorisch leren.
 • Medical taping: Medical taping kan helpen bij het ondersteunen van spieren en gewrichten, het verminderen van pijn en het bevorderen van de bloedcirculatie en lymfedrainage.
 • Advies en voorlichting: Naast de behandeling van uw klachten, voorzien we u van advies en voorlichting over het voorkomen van blessures, het verbeteren van uw sporttechniek en het optimaliseren van uw trainingsprogramma.
 • Bewegingsanalyses: Een gedetailleerde bewegingsanalyse kan worden uitgevoerd om de biomechanica van uw lichaam te evalueren tijdens het sporten. Hierdoor kunnen eventuele afwijkingen of disfuncties worden geïdentificeerd die bijdragen aan uw klachten, en kan er een gericht behandelplan worden opgesteld om deze problemen aan te pakken.
 • Veldrevalidatie:  Veldrevalidatie is een vorm van revalidatietraining die buiten de praktijk plaatsvindt, waarbij de sportfysiotherapeut samenwerkt met de patiënt op het sportveld. Dit kan helpen om de revalidatie specifiek te maken voor de sport en de omstandigheden waarin u actief bent, waardoor een snellere en effectievere terugkeer naar de sport mogelijk wordt. Wij bieden onze veldrevalidatie aan op de sportvelden van voetbalvereniging Quick 20.
 • Bloodflow restriction training: Bloodflow Restriction Training is een geavanceerde trainingsmethode waarbij een speciale band om de ledematen wordt aangebracht om de bloedstroom tijdelijk te beperken. Dit kan helpen bij het vergroten van spierkracht en -omvang zonder zware gewichten te gebruiken, wat vooral nuttig kan zijn tijdens de revalidatie na een blessure.

Waarom kiezen voor Vesta Twente?

Onze sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd door het volgen van de Master of Science Musculoskeletaal. Hierbij heeft hij de richting sportfysiotherapie gekozen en is hij competent om musculoskeletale problematiek te diagnosticeren en behandelen. Tijdens deze opleiding zijn er veel raakvlakken geweest met de richting manuele therapie, waardoor onze sportfysiotherapeut ook beschikt over de kennis van verschillende (sport gerelateerde) manuele technieken.

 • Gratis intake
 • Snel een afspraak

Door deze master heeft onze sportfysiotherapeut ervaring met het uitvoeren en het kritisch analyseren van wetenschappelijk onderzoek. Binnen Vesta Twente werkt onze sportfysiotherapeut daarom ook volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast werkt onze sportfysiotherapeut met (inter)nationale topsporters en is hij tevens werkzaam voor de International Tennis Federation (ITF). Hier behandelt hij internationale tennissers met een plek vanaf 120 op de wereldranglijst. Om een zo kwalitatief hoog mogelijke zorg te kunnen bieden heeft onze sportfysiotherapeut goede contacten met de specialisten van sportmedische kliniek OCON en het MST.

Maak vandaag nog een afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u last van achillespeesklachten of vermoedt u een achillespeesletsel? Wacht niet langer en maak hier een afspraak met onze sportfysiotherapeut. Deze staat klaar om u te helpen, te begeleiden en u weer zo snel mogelijk veilig te laten sporten.

 • Snel geholpen
 • Gespecialiseerde therapeuten
 • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

  * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.