Leer- en gedragsstoornissen

Het Begrijpen van Leer- en Gedragsstoornissen bij Kinderen

Als kinderfysiotherapeut is het mijn passie om kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling, ongeacht de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen. Waaronder leer- en gedragsstoornissen, dit zijn veelvoorkomende problemen die de ontwikkeling van kinderen kunnen beïnvloeden. In dit blog wil ik wat dieper ingaan op deze stoornissen en bespreken hoe een kinderfysiotherapeut een waardevolle rol kan spelen bij de behandeling en ondersteuning van kinderen die hiermee te maken hebben.

Hoe kan een kinderfysiotherapeut helpen?

Hoewel een kinderfysiotherapeut niet rechtstreeks betrokken is bij de diagnose van leer- en gedragsstoornissen, kunnen ze wel een waardevolle rol spelen in de behandeling en ondersteuning van kinderen die hiermee te maken hebben. Hier zijn enkele manieren waarop een kinderfysiotherapeut kan helpen:

  • Sensorische integratie: Kinderen met leer- en gedragsstoornissen kunnen vaak gevoelig zijn voor sensorische prikkels, zoals aanraking, geluid en beweging. Een kinderfysiotherapeut kan sensorische integratietherapie bieden om kinderen te helpen deze prikkels beter te verwerken, wat hun algehele functioneren kan verbeteren.
  • Motorische vaardigheden: Kinderen met leer- en gedragsstoornissen kunnen moeite hebben met motorische vaardigheden zoals balans, coördinatie en fijne motoriek. Een kinderfysiotherapeut kan gerichte interventies bieden om deze vaardigheden te verbeteren, wat kan helpen bij het verbeteren van de algehele zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van het kind.
  • Gedragsmanagement: Een kinderfysiotherapeut kan ouders en verzorgers voorzien van strategieën en technieken voor gedragsmanagement die kunnen helpen bij het omgaan met specifieke gedragsproblemen die voortkomen uit leer- en gedragsstoornissen.
  • Samenwerking met andere professionals: Een kinderfysiotherapeut kan samenwerken met andere professionals, zoals leraren, psychologen en logopedisten, om een uitgebreide en holistische benadering van de zorg voor het kind te bieden.
Leer- en gedragsstoornissen

Bronnen:

  1. Empelen van, R. Nijhuis-van der Sanden, A. Hartman. Kinderfysiotherapie, 2016.

Kom met ons in contact

Ervaart je kind hinder in de ontwikkeling door zijn of haar leer/gedragsstoornis, plan dan een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.