Blood Flow Restriction

Blood Flow Restriction Training bij Vesta Twente: Een Innovatieve Behandeling voor Optimaal Herstel

Bent u op zoek naar een effectieve revalidatiemethode om sneller en sterker terug te komen na een blessure? Bij Vesta Twente bieden we de nieuwste en meest innovatieve behandelingen aan, waaronder Blood Flow Restriction (BFR) Training. Onze sportfysiotherapeut staat klaar om u te begeleiden in uw revalidatieproces en u te helpen uw doelen te bereiken.

Wat zijn de voordelen van Blood Flow Restriction Training?

 • Versnelde spiergroei en krachtontwikkeling: Onderzoek heeft aangetoond dat BFR Training kan leiden tot significante spiergroei en krachttoename, zelfs bij lagere trainingsintensiteiten. (1)(2)(3)
 • Verbeterde revalidatie: BFR Training kan het herstelproces versnellen en de functionele capaciteit van de spieren verbeteren na een blessure of operatie.
 • Verminderde belasting op gewrichten: Door de lage trainingsintensiteit is er minder belasting op de gewrichten en pezen, wat het risico op overbelasting en blessures vermindert.
 • Efficiënte training: Met BFR Training kunt u in korte tijd effectieve resultaten behalen, waardoor u sneller uw doelen kunt bereiken.

Voor wie is Blood Flow Restriction Training geschikt?

BFR Training is geschikt voor een breed scala aan patiënten, van professionele atleten tot recreatieve sporters en mensen die revalideren van een blessure of operatie. Het kan vooral nuttig zijn voor:

 • Sporters die hun prestaties willen verbeteren: BFR Training kan worden gebruikt als aanvulling op traditionele krachttraining om de spiergroei en kracht te maximaliseren.
 • Patiënten in revalidatie: BFR Training kan helpen bij de revalidatie van blessures zoals spierscheuren, peesletsels, en na operaties zoals een knie- of schouderoperatie. (4)(5)
 • Ouderen: BFR Training kan bijdragen aan het behoud van spiermassa en kracht bij ouderen, wat kan helpen bij het verminderen van het risico op vallen en het behouden van een actieve levensstijl. (6)
 • Efficiënte training: Met BFR Training kunt u in korte tijd effectieve resultaten behalen, waardoor u sneller uw doelen kunt bereiken.

Welke revalidaties kunnen baat hebben bij Blood Flow Restriction Training?

BFR Training kan effectief zijn bij verschillende revalidatietrajecten, waaronder:

Knie- en enkelblessures: Na een blessure aan de knie of enkel kan BFR Training helpen bij het herstel en de krachtontwikkeling van de spieren rondom het geblesseerde gewricht. Er is onder andere al veel onderzoek gedaan naar het nut van het gebruik van BFR in de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie.

Schouderblessures: Voor patiënten die revalideren van een schouderoperatie of een schouderblessure kan BFR Training de spierfunctie en kracht verbeteren.

Spierletsels: Bij spierscheuren of peesletsels kan BFR Training helpen bij het herstel en de regeneratie van de spieren.

Kom met ons in contact

Bent u geïnteresseerd in Blood Flow Restriction Training en wilt u weten of deze behandelmethode geschikt is voor u? Neem dan contact op met Vesta Twente en maak hier een afspraak met onze sportfysiotherapeut. Wij staan klaar om u te helpen uw doelen te bereiken en u te begeleiden op weg naar een snel en veilig herstel.

 • Snel geholpen
 • Gespecialiseerde therapeuten
 • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

  * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.