Kinderfysiotherapie in Oldenzaal | Fysiotherapie Veste Twente

Kinderfysiotherapie in onder meer Oldenzaal

Bezoek Vesta Twente in Oldenzaal voor goede kinderfysiotherapie. Bij kinderfysiotherapie is het essentieel om de ontwikkeling en de groei van het kind zorgvuldig bij te houden. In tegenstelling tot volwassen groeien kinderen hard. Daarom is de groei de belangrijkste factor tijdens de behandelingen.

De werkzaamheden van een kinderfysiotherapeut

Bij kinderfysio is het zeer belangrijk om de vertrouwde omgeving van het kind bij de behandeling te betrekken In samenwerking met ouders, maar bijvoorbeeld ook leerkrachten, medici of paramedici stelt de kinderfysio een behandelplan op. Dit behandelplan is bedoeld om de ontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te stimuleren. Waarbij de zintuigen en het motoriek verder bevorderd worden.

Hoe een kinderfysio de behandeling uitvoert

Via een nauwkeurige observatie bekijkt de kinderfysiotherapeut de motoriek van het kind. Zo kan de kinderfysio constateren welke behandelingen bij het kind effectief zullen zijn. Verder geeft de kinderfysiotherapeut advies en voorlichting om de zintuigen en de motoriek van het kind beter te ontwikkelen. Deze therapie gebeurt meestal op speelse wijze en met materialen die kindvriendelijk zijn. Zo kan het kind zich zo goed mogelijk ontwikkelen en zorgen wij er ook voor dat het kind plezier heeft in bewegen.

Vergoeding kinderfysiotherapie

De huisarts of een andere specialist verwijst het kind door naar een kinderfysiotherapeut, maar het kind kan sinds januari 2006 ook zonder verwijzing terecht bij de kinderfysio. Vanuit de basisverzekering worden er in de eerste lijn 18 behandelingen vergoed, mits deze worden gegeven door een geregistreerde kinderfysiotherapeut.

Kinderfysio in Oldenzaal

De kinderfysiotherapeuten in Oldenzaal van Vesta Twente helpen uw kind graag. Doormiddel van onze professionele behandeling zorgen onze kinderfysiotherapeuten er voor dat uw kind zich motorisch goed en op een leuke manier ontwikkelt. Uw kind staat bij ons op de eerste plek en wij zijn pas tevreden als de behandeling succesvol is geweest.