Fysiotherapie bij rugklachten of nekklachten? Vesta Twente kan helpen!

Nek en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten waarvoor mensen een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Ook is het een van de meest voorkomende redenen voor ziekmeldingen van werk, en het niet kunnen uitvoeren van hobby’s/sport. Er zijn verschillende oorzaken van deze klachten.

Oorzaken van nek en rugklachten

De redenen voor het ontstaan van nek en rugklachten zijn heel gevarieerd. Er zijn vaak meer factoren van invloed die gezamenlijk de oorzaak zijn van het ontstaan en onderhouden van de klachten. Zo wordt vaak werkhouding, zittend werk, littekens/operaties, (in)activiteit en leefstijl genoemd. Maar eigenlijk is dit nog maar een klein aantal van de mogelijke medeoorzaken.

Fysiotherapie bij nekklachten & rugklachten

Het is daarom heel belangrijk om de klachten goed inzichtelijk te maken en er een effectieve behandeling voor in te zetten. Vooral als de klachten al lang aanwezig zijn, of steeds terugkeren, zal hier multidisciplinair naar moeten worden gekeken. Fysiotherapie kan de oplossing zijn voor de aanhoudende klachten. Daarnaast werken wij ook samen met meerdere disciplines waaronder podotherapie, osteopathie, personal training en nog meer mocht dit nodig zijn.

Mocht je willen weten of fysiotherapie wat kan betekenen voor jouw rugklachten of nekklachten? Maak online een afspraak bij onze fysiotherapeut of bel ons!