Schouderklachten

Veelvoorkomende klachten

Schouderklachten komen heel veel voor, het betreft de twee na meest voorkomende klacht van het bewegingsapparaat na klachten aan de wervelkolom (1). Het is ook een heel breed begrip en misschien niet helemaal duidelijk waar de pijn vandaan kan komen.

De schouder is een ondiep gewricht, dit komt omdat de kogel van de bovenarm groter is dan de kom van het schouderblad. Dit zorgt er voor dat de schouder heel beweeglijk is maar ook behoorlijk instabiel. De enige botverbinding die de schoudergordel met de rest van het lichaam heeft is het sleutelbeen op het borstbeen, voor de rest word de stabiliteit verzorgt door spieren. Wij maken in het bespreken van de schouderklachten een onderscheid in, klachten die zijn opgekomen door een ongeluk of trauma waarbij ook structuren kapot zijn gegaan en klachten die zonder trauma zijn ontstaan en het gevolg zijn van overbelasting.

schouderklachten behandeling

Kom met ons in contact

Ben je benieuwd of wij wat voor jou schouderklachten kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om naar je te luisteren, je te ondersteunen en je te helpen bij het vinden van verlichting en het verbeteren van jouw kwaliteit van leven.

  • Snel geholpen
  • Gespecialiseerde therapeuten
  • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

    * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.