Osteopathie

Verbeter de functie van het lichaam

Osteopathie is een manuele geneeswijze welke door correcties ter hoogte van de gewrichten, organen en het zenuwstelsel, het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer terug brengt en klachten kunnen oplossen. Ben je benieuwd of Osteopathie wat voor jou kan betekenen lees dan hier verder.

De Osteopaat

De behandeling van de osteopaat is dan ook gericht om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te herstellen en daarna met rust te laten. De behandelingen zullen dan ook niet wekelijks plaatsvinden maar word normaliter na 2-3 weken opgevolgd, of soms nog langer tussen behandelingen, om te beoordelen hoe het lijf heeft gereageerd en hersteld.

Onze osteopaat Tomas Nijhuis heeft zich na afstuderen tot Osteopaat in 2017 verder verdiept in de oorsprong van klachten. Interesses zijn in het bijzonder uitgegaan naar welke invloed onze leefstijl heeft waaronder bioritme, voeding en stress. Ook in het speciaal nog meer kennis opgedaan in de werkingsmechanismen die op de achtergrond zorgen dat wij gezond blijven, dit door de opleidingen Evolutionaire Fysiologie en EVOST (Evolutionairy Medicine in the Osteopathic Field) te volgen.

De specifieke aandachtsgebieden waar onze osteopaat zich in heeft verdiept zijn de volgende klachten:

 • Klachten aan het bewegingsapparaat, denkende aan de gewrichten, spieren en banden. Denk hierbij aan rug- en nekklachten, hoofdpijnklachten of ontstekingen. Ook met extra kennis en kunde op het gebied van het begeleiden van (top-)sporters en de specifieke benadering hierbij. Topsporters hebben een andere benadering nodig die past bij hun specifieke belasting en actieve schema, maar ook het lijf functioneert vaak op een ander niveau waardoor de insteek zal moeten worden aangepast.
 • Hormonale problematieken, overgangsklachten, menstruatieklachten, fertiliteitsproblemen, schildklierproblematieken, diabetes et cetera.
 • Problemen op het gebied van bioritme, slaap en energie. Soms merken we dat we uitgeput raken, al moe opstaan of dat elke dag net te lang lijkt te duren maar dan niet in slaap kunnen vallen.
 • Klachten die blijven bestaan na een trauma of ongeluk. Denk hierbij aan een auto ongeluk (whiplash) of andere trauma’s waar het lichaam moeilijk van hersteld. Ondersteuning van de osteopaat kan helpen om het herstelproces te optimaliseren, maar ook als het niet hersteld zorgen dat er weer vooruitgang in komt.
 • Darmklachten of andere klachten aan het verteringsstelsel. De osteopaat kan helpen bij verschillende klachten aan het verteringsstelsel bijvoorbeeld opgeblazen gevoel, voedingsintoleranties of maagklachten en krampen.
 • Door de osteopaat worden ook baby’s behandeld met onder andere voorkeurshoudingen, huilbaby’s en darmkrampjes. Ook jonge kinderen kunnen behandeld worden als er klachten voordoen, denk ook aan problemen in de ontwikkeling of leerstoornissen op school.
osteopathie behandeling

Kom met ons in contact

Staat jou klacht hier niet tussen en ben je toch benieuwd of onze osteopaat wat voor je kan betekenen? Plan dan een afspraak in via onderstaande button. Wil je graag eerst wat informatie of advies over de klacht kunt u ons uiteraard ook mailen of bellen.

 • Snel geholpen
 • Gespecialiseerde therapeuten
 • Hoge klantentevredenheid
BEL NAAR (FYSIOTHERAPIE)
BEL NAAR (OSTEOPATHIE)
STUUR ONS EEN MAIL

  * We respecteren ieder privacy en bewaren gegevens alleen om contact met je op te nemen. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.